hersad

hersad

  • ۰
  • ۰

قرص سرماخوردگی علاوه بر استامینوفن ، داروی ضد حساسیت و ضد احتقان هم دارد و افراد بهتر است مرتب فشارخون را اندازه گیری کنند زیرا اثر داروی فشارخون را کم می کند. دکتر نوشین محمد حسینی، داروساز با بیان این مطلب افزود: اگر شما ۱ ، ۲ و ۳ روز استامینوفن مصرف کردید و سردردتان بهتر نشد و دلیل سردردتان را نمی دانید باید به پزشک مراجعه کنند. مشکل دیگر این است که وقتی شما مسکن را بی رویه مصرف می کنید ممکن است علائم یک بیماری را پوشش دهید.

وی با اشاره به تفاوت های استامینوفن کدئین دار با نوع ساده آن ادامه داد: ما در علم داروسازی، اصطلاحی داریم به نام سی نرژیسم یا هم افزایی برخی داروها یک تاثیر خودشان دارند و در کنار داروی دیگر اثرشان بیشتر می شود.

محمد حسینی گفت: به طور نمونه استامینوفن ساده ۳۲۵ میلی گرم یک اثر درمانی دارد وقتی به آن ۱۰ میلی گرم کدئین اضافه شود اثر اون ۳۲۵ میلی گرم بسیار زیاد می شود؛ و اگر ما بر اثر بیشتر استامخینوفن نیاز داریم؛ اما نخواهیم از دوز بیشتر استامینوفن به علت سمیت کبدی استفاده کنیم، در این موارد از استامینوفن کدئین دار استفاده می کنیم و این در هنگام دردهای شدیدتر استفاده می شود.

موارد مصرف استامینوفنموارد مصرف استامینوفن
چه افرادی نباید از کدئین استفاده کنند
این داروساز در پاسخ به این پرسش که چه افرادی نباید از کدئین استفاده کنند؟، گفت: افرادی که یبوست دارند. افرادی که احتمال وابستگی به کدئین دارند.

افرادی که دوره پس از درمان ترک اعتیاد را می گذارنند و افرادی که از داروهای خاص استفاده می کنند که احتمالا این داروها با کدئین تداخل دارند.

وی تاکید کرد: در بیمارانی که شیمی درمانی می شوند پزشک ممکن است ترجیح دهد از استامینوفن ۵۰۰ میلی گرم استفاده کند ولی از استامینوفن کدئین دار استفاده نکند.

محمد حسینی ادامه داد: استامینوفن کدئین دار ممکن است روی دید فرد، رانندگی کردن، کار با دستگاه های دقیق، اثر گذار باشد. مصرف بی رویه و بدون حساب آن ممکن است وابستگی ایجاد کند.

این داروسار در پایان این برنامه رادیویی اظهارداشت: برخی از مسکن ها، سمیّت کبدی دارند و برخی از آنها سمیّت کلیوی دارند. بنابراین هنگام مصرف مسکن ها، اگر امکان مراجعه به پزشک ندارید حتی الامکان با داروساز مشورت کنید و اگر بیماری زمینه ای دارید مثلا بیماری های قلبی، کلیوی یا کبدی هنگام خرید دارو با داروساز مشورت کنید.

موارد مصرف استامینوفنموارد مصرف استامینوفن

اگر به استامینوفن حساسیت دارید پیش از مصرف مشکل‌ را با پزشکتان یا دکتر داروخانه مطرح کنید. داروی استامینوفن ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

قبل از استفاده از استامینوفن سابقه‌ی پزشکی خود را، به ویژه در خصوص بیماری کبد و مصرف منظم و سوء مصرف الکل، با پزشکتان در میان بگذارید.

محصولات مایع، قرص‌های جویدنی و قرص‌های حل‌شونده در مایعات می‌توانند حاوی قند یا آسپارتام باشند. در صورت ابتلا به دیابت، فنیل کتونوری و شرایط دیگری که نیاز به محدود کردن یا اجتناب از مصرف این مواد در رژیم غذایی شما دارد، باید جانب احتیاط را رعایت کرده و با پزشکتان در این مورد صحبت کنید.

تداخلات دارویی استامینوفن با داروهای دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر استامینوفن را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را با پزشکتان یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. و بدون صلاح‌دید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی استامینوفن نفرمایید.

داروی کتوکونازول ممکن است با داروی استامینوفن تداخل داشته باشد. در صورت مصرف این دارو، پزشک خود را مطلع سازید.

استامینوفن ممکن است روی تست‌های آزمایشگاهی خاص اثر بگذارد و باعث نتیجه‌گیری غلط شود لذا اطمینان حاصل کنید که کارکنان آزمایشگاه و پزشکان در جریان استفاده‌ی شما از این دارو قرار گرفته باشند.
منبع : پرشین وی 

  • ۰۰/۱۰/۲۵
  • bnerta bnm

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی